Kinetic Features of Elongation of Nucleic Acids as a Multistep Sequential Enzymatic Reaction Научная публикация
| Журнал |
Kinetics and Catalysis
ISSN: 0023-1584 , E-ISSN: 1608-3210 |
||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Вых. Данные | Год: 2023, Том: 64, Номер: 2, Страницы: 161-167 Страниц : 7 DOI: 10.1134/s0023158423020040 | ||||||
| Авторы |
|
||||||
| Организации |
|
Реферат:
The kinetics of elongation of nucleic acids as a multistep sequential reaction forming a cycle was studied. A mathematically rigorous proof was given for the empirical formulas used to estimate the elongation time as a function of the length of the nucleotide chain. Estimates of the characteristic elongation time for typical chain lengths were proposed, including for the novel coronavirus (SARS-CoV-2). The stability of the elongation kinetics was investigated, and it was determined that, at typical chain lengths, increasing-amplitude unstable oscillating components appear along with the main exponential component.
Библиографическая ссылка:
Lukovenkov A.V.
, Bykov V.I.
, Varfolomeev S.D.
Kinetic Features of Elongation of Nucleic Acids as a Multistep Sequential Enzymatic Reaction
Kinetics and Catalysis. 2023. V.64. N2. P.161-167. DOI: 10.1134/s0023158423020040 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Kinetic Features of Elongation of Nucleic Acids as a Multistep Sequential Enzymatic Reaction
Kinetics and Catalysis. 2023. V.64. N2. P.161-167. DOI: 10.1134/s0023158423020040 WOS Scopus РИНЦ CAPlusCA OpenAlex
Оригинальная версия:
Луковенков А.В.
, Быков В.И.
, Варфоломеев С.Д.
Кинетические особенности элонгации нуклеиновых кислот как многостадийной последовательной ферментативной реакции
Кинетика и катализ. 2023. Т.64. №2. С.181-188. DOI: 10.31857/S0453881123020041 РИНЦ OpenAlex
Кинетические особенности элонгации нуклеиновых кислот как многостадийной последовательной ферментативной реакции
Кинетика и катализ. 2023. Т.64. №2. С.181-188. DOI: 10.31857/S0453881123020041 РИНЦ OpenAlex
Даты:
| Поступила в редакцию: | 10 окт. 2022 г. |
| Принята к публикации: | 8 нояб. 2022 г. |
| Опубликована в печати: | 1 апр. 2023 г. |
| Опубликована online: | 16 июн. 2023 г. |
Идентификаторы БД:
| Web of science: | WOS:001011416800005 |
| Scopus: | 2-s2.0-85162048820 |
| РИНЦ: | 61757034 |
| Chemical Abstracts: | 2023:1256895 |
| Chemical Abstracts (print): | 183:167574 |
| OpenAlex: | W4380760336 |